Här finner du de presentationer som talarna hade under Publikom 2017.

11 oktober, kl 14.10-14.50
Att byta riktning och självbild i en kommun
Vallentuna ligger centralt i en av världens mest expansiva och innovativa regioner – mellan Stockholm, Uppsala och Arlanda. Beslut har fattats om en helt ny riktning med fokus på attraktivitet. Grunden för utveckling är mötet mellan människor och förmågan att attrahera talanger, kompetens, nytänkande och investeringar. Hur kan Vallentuna växa hållbart, långsiktigt och attraktivt?
Henrik Kelfve, Kommunikationschef, Vallentuna Kommun & Parisa Liljestrand, KSO, Vallentuna Kommun.
Klicka här för att ta del av presentationen

12 oktober, kl 11.10-11.50
Globala Trender inom Sociala Medier och Digitala Strategier
Digitala strategier för en värdeskapande och kostnadseffektiv verksamhet som med sociala medier bibehåller den viktiga mänskliga relationen med kunder och medborgare under Den Sociala Kundresan.
Niklas Myhr, Professor, Chapman University.
Klicka här för att ta del av presentationen

12 oktober, kl 13.40-14.10
Effektivare kommunikation med Youtubers
När lärarutbildningen skulle bygga ut med 1000 studenter togs en kommunikationsstrategi fram. Men hur når man ut i mediebruset till den unga målgruppen? Svaret fanns i Youtubern Daniel Norberg, känd för sina Melodifestivalparodier. Filmen har över 800 000 visningar av filmen. Det är siffror långt ifrån deras traditionella rekryteringsfilmer.
Kerstin Eiman, Kommunikatör, Göteborgs universitet.
Klicka här för att ta del av presentationen

12 oktober, kl 15.00-15.30
Så tar ni initiativet i mediekrisen

För den som arbetar i en förtroendebransch och granskas av media blir det allt viktigare att ta ansvar och öppet berätta om eventuella missförhållanden eller fel som begåtts. Hur kan man vara proaktiv när tiden är knapp och kunskapsläget är oklart? Ska man vänta tills krisen blåser över, eller är det bättre att ta egna initiativ? Hur kan öppenhet och ansvarstagande minska skadan?
Pär Daléus, Ansvarig för kriskommunikation, Westander, Doktor i statsvetenskap
Klicka här för att ta del av presentationen